Terug naar overzicht

De voordelen van rode biet!

biet artikel

Als Concap liefhebber ken je ondertussen onze geliefde formule op basis van rode bietensap ongetwijfeld al. Maar weet je ook wat de voordelen van het sap van bieten voor jou als sporter zijn? We zetten deze speciaal voor jou op een rijtje. Wist je dat onze Concap un-BEET-able 55-11 shots jouw sportprestaties met tot wel 16% kunnen verbeteren? Verleg nu jouw grenzen met dit supershot en presteer voortaan langer op hoge intensiteit! Lees hier alles over onze populaire un-BEET-able. 

Leuk weetje: op bovenstaande foto zie je Jan. Jan werkt al geruime tijd als flexijobber bij Concap. Hij ondersteunt het Concap team achter de schermen door het inpakken van jouw pakketje! En niet alleen op de werkvloer is hij Concap-fan, ook in zijn vrije tijd kan je Jan tegenkomen met zijn koersfiets én Concap producten. 

Bij Concap draait het om meer dan enkel leuke verpakkingen, prijs en smaak. De kwaliteit en zeker ook de zorgvuldige selectie van ingrediënten maakt dat onze producten een voelbare werking hebben. In dit artikel ontleden we onze un-BEET-able en geven we graag een woordje uitleg over de gebruikte ingrediënten. Ook overlopen we de voordelen van dit shot en wie dit supplement als sporter kan gebruiken. We lichten graag toe hoe je dit supplement kan gebruiken om er het beste effect mee te hebben. 

Ingrediënten

Concap un-BEET-able is een met zorg samengestelde formule van diverse ingrediënten. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste ingrediënten met hun bijhorende voordelen:

Elk van deze shots bevat rode bietnitraten. Het lichaam zet deze nitraten na inname om naar nitrieten. Nitrieten zetten de bloedvaten extra open, waardoor vervolgens de bloedtoevoer naar de spieren vergroot. Hierdoor krijgt het lichaam meer zuurstof en verdwijnen de afvalstoffen sneller uit het lichaam. Dit ingrediënt zorgt er zo voor dat de uithouding van de sporter verbetert.

De aanwezige frambozenketonen dienen als extra brandstof voor het lichaam tijdens de inspanning. Dit is niet alleen goed voor het energieniveau van de sporter, maar ook voor de weerstand. Frambozen bevatten namelijk ook veel antioxidanten. Nog een leuk voordeel van deze ketonen is dat ze de vetverbranding in het lichaam ondersteunen en ook zorgen voor een vertraagde opname van suikers.

De aminozuren L-Citrulline en Beta-Alanine gaan vermoeidheid tegen tijdens de inspanning, waardoor het lichaam langer kan blijven presteren. Bovendien versterken deze aminozuren de werking van de nitrieten bij het openen van de aderen. De aminozuren zorgen tot slot ook voor een beter herstel van de spieren na de inspanning.

Voordelen 

Rode bietensap zorgt bij sporters dus voor een betere uithouding. Dit heeft te maken met de bloedvaten die verder open komen te staan waardoor het zuurstofgehalte in de spieren de hoogte in gaat. Dit is een heel belangrijk onderdeel om brandstof te kunnen omzetten naar energie. Hierdoor kan je dus langer blijven doorgaan en zullen de spieren ook minder snel verzuren. Verzuring bekom je immers vaak snel door een tekort aan zuurstof in de spieren. 

Het voordeel aan deze formule is dat het niet enkel rode biet bevat maar ook ketonen die mee het energieniveau doet stijgen in jouw lichaam. Ook de aminozuren gaan ervoor zorgen dat de vermoeidheid minder snel voelbaar is in het lichaam. Daarnaast zorgen ze dat je lichaam achteraf beter hersteld en dat je lichaam minder stijf zal zijn 😉. Daarom geldt dan ook: Concap Un-BEET-able kan voor elke sport gebruikt worden waarbij uithouding nodig is. 

Ondanks je al een verbetering zal kunnen bemerkten bij het gebruik van een shot de te dag van de inspanning zelf, zal je het beste effect hebben als je jezelf voor een bepaalde wedstrijd of zware training met deze shots oplaadt. Daarmee bedoelen we om het product niet enkel de dag zelf te gebruiken maar al een 2 tot 4 tal dagen vooraf te starten met het nemen van de Concap un-BEET-able 55-11. Lees hierover zeker verder bij het gebruik. 

Ben jij geen rode biet liefhebber? Vraag dan naar onze alternatieve producten via ons contactformulier of in de Proti Balance winkels!

Geliefd bij heel wat van onze klanten

Un-BEET-able is een formule die bij heel wat van onze duursporters geliefd is. Naast zijn succes bij onder meer onze lopers, wielrenners en MTB'ers heeft dit product de voorbije jaren ook veel succes gekregen bij voetballers - veld en zaal - op zowel lokaal als professioneel niveau. Dit shot heeft zo al meermaals bijgedragen tot mooie overwinningen. Wil jij dus ook jouw uithouding verbeteren en zo meer overwinningen op jouw naam schrijven? Lees dan hieronder hoe je dat kan doen met dit rode goud! 

Gebruik 

Voor het beste resultaat gebruik je dit supplement in kuren van 3 tot 5 dagen om je lichaam telkens op te laden. 

Op de dagen zonder inspanningen vooraf: 
na het ontbijt 1 shot per dag te gebruiken. 

Op de dag van de zware training of wedstrijd:
1 shot na het ontbijt en 1 shot 1 tot 2 uur voor aanvang van de inspanning. 

Vrijblijvend advies op maat

Wil jij naast deze un-BEET-able nog gebruik maken van supplementen? Of ben je geen fan van rode biet maar wil je toch jouw uithouding verbeteren? Kom langs in onze winkel of vul ons online formulier in om vrijblijvend advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Sommige bovenstaande voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding. 
Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Plaats van herkomst EU.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.