Terug naar overzicht

Herstellen doe jij met onze Recup shakes!

herstel artikel (1)

Wil je als sporter lang mee kunnen, dan is een optimaal herstel van onmisbaar belang en dat ongeacht het niveau. Een minder goed herstel vraagt immers héél wat van jouw lichaam en zal bovendien ook mentaal doorwegen in het plezier om te bewegen. Daarom staan we deze week stil bij recuperatie. We nemen de Concap Recup shakes onder de loep. Naast onze heerlijke chocolade karamel shake lanceerden we recent immers ook de Concap Recup Red Fruits! Wat zit er nu juist in deze formule en waarom moeten we zoveel belang hechten aan ons herstel? Ontdek het hieronder!

Waarom is het herstel belangrijk?

Het lichaam ondersteunen in het herstel is belangrijk, zowel op korte als op lange termijn. In het begin zal het sporten nog vlot gaan, maar zonder ondersteuning zul je merken dat vermoeidheid sneller optreedt. Je zal minder kracht hebben en meer spierstijfheid ervaren, wat je prestaties zal beïnvloeden. Daarnaast neemt de blessuregevoeligheid aanzienlijk toe.

Door je spieren optimaal te ondersteunen, verlaag je dus ook het risico op blessures. Dit is heel belangrijk, want als je in een goede flow zit en plots geblesseerd raakt, kan dit mentaal zwaar wegen. Na een blessure moet je opnieuw beginnen, wat mogelijk tot frustraties leidt omdat je niveau plots terug lager ligt. Bovendien kan sporten voor jou een uitlaatklep zijn, ongeacht het niveau waarop je sport. Hierdoor kun je bij een blessure-gerelateerde uitval meer stress ervaren en kan het voorvallen dat je in een 'zwart gat' valt, zoals dat soms genoemd wordt.

Je hecht dus maar beter voldoende belang aan het herstel van je lichaam, zodat je blessures in de toekomst kunt proberen vermijden. Vergeet niet om tussendoor ook rustmomenten in te lassen en je lichaam de kans te geven te herstellen van een paar zware trainingen. Je wilt natuurlijk niet vlak voor die belangrijke wedstrijd of uitdaging minder goed presteren door te weinig aandacht te besteden aan het herstel van je lichaam.

Ingrediënten Concap Recup shakes

In het assortiment van Concap kan je verschillende herstelproducten terugvinden. De meest gebruikte is de Concap recup shake chocolade karamel. Omdat niet iedereen gek is van chocolade, lanceerden we recent een nieuwe smaak: de red fruits. 

Maltodextrine en dextrose zijn de koolhydraten die je terugvindt in de formule van de Recup shakes. Deze zorgen na een zware inspanning voor de aanvulling van de koolhydraten in het lichaam. Ze verminderen ook het gevoel van vermoeidheid.

Wei-eiwitconcentraat en caseïne zijn eiwitten die het spierherstel bevorderen. Ze kunnen bijdragen aan spiergroei, maar ook aan het behoud van spieren. Eiwitten zijn voor jou als sporter, maar ook voor mensen met zeer actieve beroepen, zeker nuttig. Je wilt namelijk geen spieren afbreken tijdens een zware sportsessie of een actieve werkdag.

BCAA's (L-leucine, L-isoleucine, L-valine) zijn drie vertakte aminozuren die essentieel zijn, maar die het lichaam niet zelf aanmaakt. Deze moet je uit voeding of supplementen halen. Ze zorgen ervoor dat de spieren minder snel verzuren en bevorderen de opbouw en het herstel van de spieren. In deze formule hebben ze een verhouding van 8:1:1.

Kaliumchloride en calciumcarbonaat zijn mineralen die zeker nuttig zijn voor sporters. Kalium heeft invloed op de vochtbalans en de botten, en zorgt ook voor het behoud van sterke spieren. Calcium is een mineraal dat de botten goed ondersteunt, waardoor je minder snel blessures oploopt, zoals breuken. Omdat het lichaam deze mineralen niet zelf aanmaakt, moeten ze via voeding en supplementen worden opgenomen.

De combinatie van deze ingrediënten zorgt ervoor dat je lichaam volledig wordt ondersteund in het herstel. Dit helpt blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je op een hoog niveau kan blijven sporten. De Concap Recup shake is verkrijgbaar in de smaken chocolade-karamel en rode vruchten.

De Concap Recup shake wordt vooral gebruikt na een zware training of wedstrijd. Het is belangrijk om deze shake binnen een half uur na het sporten te gebruiken, anders heeft hij geen effect op het herstel. Heb je tussendoor minder intensieve trainingen? Dan kan je eiwitshakes gebruiken die laag zijn in koolhydraten maar die de spieren toch goed ondersteunen. Gebruik hiervoor de Whey voordeelpotten of Fit shakes van Proti Balance.

Het verschil tussen herstelproducten

De eiwitrijke shakes (Whey voordeelpotten en Fit Shakes) kun je combineren met het Concap Max BCAA-poeder voor een optimaal herstel van het lichaam. Geen water of melk in de buurt? Geen zorgen, dan kun je gebruik maken van onze Concap recuperatiereep met chocolade

Onze Concap Max BCAA heeft als belangrijkste bestanddelen de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. BCAA is de afkorting van Branched Chain Amino Acids, Engels voor de vertakte aminozuren. Dit zijn essentiële aminozuren die niet door het lichaam zelf kunnen worden aangemaakt, maar die wel nodig zijn voor o.m. het herstel van het lichaam. Deze zijn onder andere belangrijk bij het tegengaan van spierafbraak door cortisol en voor de aanmaak van extra spieren, waardoor ze voor jou als sporter van grote waarde zijn. Deze aminozuren moeten we als mens opnemen uit voeding of uit supplementen zoals onze Concap Max BCAA. 

Concap Max BCAA's bieden een gunstig effect op spiermassa, kracht, spiercoördinatie, uithoudingsvermogen en vitaliteit. De werking wordt versterkt door beweging. BCAA's voorkomen ook spierpijnen, dus alleen maar voordelen met dit poeder! 

Gebruiksadvies van Concap Max BCAA

Er is nog een verschil in het gebruik als krachtsporter en duursporter.

Een krachtsporter:

  • 1 maatschep 30 minuten tot 1 uur na de training als je doel is om spierherstel te bevorderen.

Een duursporter:

  • 1/2de maatschep na de inspanning ter verbetering van de eiwitsynthese, al dan niet gecombineerd met een recup shake of eiwitshake.

Naast bovenstaande supplementen kun je ook gebruik maken van onze Concap aminozuren A en O. Deze capsules zorgen voor extra ondersteuning van de spieren en verminderen spierstijfheid. Ze vormen de basisbouwstenen voor alle eiwitten in het lichaam en zijn daarom van belang voor het herstel en de groei van spieren. Zowel bij intensief sporten als bij een actieve job kunnen deze aminozuren gebruikt worden. 
De capsules worden niet gecombineerd met de Concap BCAA, als sporter kies je voor één van de twee.

Gebruik:

Op sportdagen direct na het sporten een 3 capsules met water gebruiken. Op rustdagen kan je eventueel 3 capsules een kwartier voor het slapen gebruiken.

Denk eraan een goed herstel zorgt voor betere prestaties!

Advies op maat

Weet je niet zo goed wat jij nu nodig hebt ter ondersteuning? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. 
Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding noch een gezonde levensstijl. 
Koel en droog bewaren, buiten direct zonlicht en bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.