Terug naar overzicht

Hoe ondersteun jij je lichaam tijdens indoor sporten?

indoor

Indoor sporten vraagt om een andere aanpak wat betreft sportdranken en sportvoeding. Maar wat voor producten raden wij nu aan om te gebruiken voor binnensporten? 
Het antwoord: sportdranken met extra mineralen of elektrolyten en sportvoeding met extra zouten. Lees hier welke producten wij in ons assortiment hebben!

Sportdranken

Hydrateren is in elke sport natuurlijk belangrijk en dan zijn sportdranken onmisbaar. Gemiddeld moet je 750ml per uur drinken tijdens trainingen of matchen aangezien bij indoor sporten het vaak warm is binnen. Lukt het niet om dit toe te passen, drink dan genoeg voor en na het sporten.

Hiervoor kan je verschillende sportdranken gebruiken om gehydrateerd te blijven. 
Zoals de Concap Elektrolyten, de Concap Hypotone of de Concap Max isotone. We leggen je graag het verschil uit tussen deze dranken. 

De Concap Elektrolyten is een drankpoeder die het lichaam helpt het vocht in balans te houden maar met de toegevoegde elektrolyten ga je het lichaam nog beter ondersteunen. Je zweet namelijk meer bij binnen sporten waardoor een aanvulling van deze zouten wel aangewezen is. De Concap Elektrolyten komt met een heerlijke fruitige tropische smaak en is te verkrijgen in potten van 1kg.

De Concap Hypotones zijn dranken die gebruikt worden voor binnen of voor mensen die moeten opletten met suikers (sporters die graag gewicht verliezen buiten het seizoen of sporters met diabetes). Deze sportdrank zorgt met zijn goede combinatie van vitamines, mineralen en koolhydraten voor een mooi evenwichtig in het vocht en het energieniveau. Deze Concap Hypotonic komt in flessen van 500ml en in de smaken vlierbes & citroen en pompelmoes.

Concap Max Isotone is een isotone drank om de vochtbalans onder controle te houden tijdens het sporten. Maar deze formule bevat ook extra zouten en mineralen om voldoende aan te vullen in het lichaam. Deze isotone is te verkrijgen in lemonsmaak en in verschillende formaten zoals de de potten en de emmers.

Sportvoeding

Bij  indoor sporten is het niet alleen belangrijk de zouten in het lichaam terug aan te vullen via sportdrank, maar ook via sportvoeding. De combinatie werkt het beste om voldoende energie te hebben tijdens trainingen en wedstrijden. Lees hier onze opties met extra zouten zoals onze Concap Energiereep nougat en de Concap Almond bar.

Concap Energiereep nougat is een energiereep die zorgt voor snelle energie tijdens het sporten. Het heeft een heerlijke smaak van gezouten citroen en nougat. Hij kan gebruikt worden voor het aanvullen van de koolhydraattekorten tijdens en na de inspanning en/of de energiereserves vóór het sporten. 

Concap Almond bar is een energiereep met een lekkere marsepeinsmaak. Ben jij een liefhebber van amandelen? Dan is deze reep echt iets voor jou. De reep bevat maar liefst 40% echte amandelen en werd aangevuld met extra zouten (natriumbicarbonaat). Je kan de reep voor of tijdens een inspanning gebruiken.

Ben jij een felle zweter? Dan zijn een van deze aangevulde energierepen met zouten nog belangrijker!

Vrijblijvend advies op maat

Wil jij naast deze sportdranken en sportvoeding nog gebruik maken van supplementen? Maar weet je niet welke? Kom langs in onze winkel of vul ons online formulier in om vrijblijvend advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Sommige bovenstaande voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding. 
Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Plaats van herkomst EU.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.