Terug naar overzicht

Magnesium moet je in huis hebben!

Magnesium

Au! Je bent aan het lopen, wandelen, voetballen, basketten, slapen, ... wanneer je plots een kramp in je voet of kuit krijgt! Iedereen kent het vervelende en pijnlijke gevoel wel. Dan is onze magnesium hét supplement dat op dat moment jouw reddende engel is. Wij hebben immers de snelst werkende antikrampformule die jouw snel afhelpt van spierkrampen én ze ook preventief voorkomt.
Daarnaast heeft onze magnesium ook invloed op verschillende andere vlakken zoals spijsvertering, energieniveau, stress, maar ook de gezondheid van ons hart. Kom snel meer te weten in dit artikel.

Magnesium: wat is het?

Magnesium is het belangrijkste mineraal voor het menselijk lichaam. Dat komt omdat het bijdraagt tot ruim 300 processen in het lichaam. Een tekort wil je dan ook absoluut vermijden, al helemaal als sporter.  Magnesium draagt bij tot een goede spier- en zenuwwerking. Als sporter is het noodzakelijk om de spieren goed te ondersteunen, je wilt natuurlijk krampen vermijden tijdens jouw trainingen en wedstrijden.

Magnesium kan je opnemen vanuit voeding maar dit is voor sporters bij warm weer of felle zweters te weinig. Daarom dat supplementen in de sportwereld worden aangeraden maar ook actieve mensen hebben hier baat bij. 

Voordelen als sporter

Het gebruik van magnesium supplementen heeft verschillende voordelen voor sporters. Zeker bij indoor sporten of bij hogere temperaturen wanneer je meer zweet. Je verliest dan niet alleen vocht, maar ook mineralen waaronder dus magnesium. Daarom is het aan te raden om bij warm weer extra magnesium te gebruiken voor of tijdens de training of wedstrijd. Hierdoor vermijd je krampen en zwakkere spieren tijdens de inspanning. Werk dus preventief door gebruik te maken van een magnesiumsupplement.

Naast krampen heeft magnesium ook invloed op het energieniveau van het lichaam. Als sporter wil je graag met veel energie aan de inspanning beginnen. Bij een tekort kan je vermoeidheid voelen wat nefast is voor jouw prestaties. 

Magnesium heeft daarnaast ook een invloed op het stressniveau, die eveneens een belangrijke factor is in het dagelijks leven en bij het sporten. Bij belangrijke wedstrijden werk je onder meer hierdoor best preventief door gebruik te maken van supplementen die magnesium bevatten. Stress wordt verminderd door magnesium en bij stresspieken gaat het magnesiumgehalte van het lichaam sneller naar beneden. 

Geniet jij dit jaar van een leuke reis? Of heb je een drukke planning voor deze zomer met een onregelmatig eetritme en andere voeding dan jouw lichaam gewoon is? Dan kan magnesium jouw verteringsprocessen mee ondersteunen waardoor je minder kans hebt op constipatie. Ook als sporter is een gezonde spijsvertering vanzelfsprekend erg belangrijk. 

Magnesium heeft echt tal van voordelen dus. We kunnen ze niet allemaal opnoemen, maar gaan toch graag nog op 1 belangrijk voordeel in. Voor ons is dat immers 1 van de belangrijkste van al de werkingen: de hartgezondheid. Magnesium draagt volgens verschillende studies bij tot een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast kan het ook bijdragen tot een verlaging van een te hoge bloeddruk. Wil jij er alles aan doen om jouw hart gezond te houden? Dan moet je er zeker voor zorgen dat je geen tekort aan magnesium hebt of creëert, werk dus zeker preventief met magnesiumsupplementen. 

Symptomen van een tekort

  • Spierkrampen
  • Vermoeidheid
  • Zwakkere spieren
  • Prikkelbaar zijn
  • Last van constipatie

Welke magnesium-supplementen bieden wij?

Concap magnesium + vitamine B6 shot

Een shot is gelijk aan 1 portie en is gemakkelijk om onderweg mee te nemen tijdens een training of wedstrijd. Heb je snel last van krampen tijdens een inspanning? Dan is dit supplement een goed idee. 

Gebruik 1 dosis voor de inspanning, ook tijdens een kramp kan dit shot gebruikt worden en zorgt het binnen enkele minuten voor verlichting. Op een rustdag kan je dit shot ook 1 keer gebruiken voor een maaltijd. Bij krampen 's nachts kan het ook voor het slapen gebruikt worden. 

Goed schudden voor gebruik. Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen.

X-Nutri magnesium + Vit B6 500ml

1 portie is gelijk aan 1 maatbeker van 25ml.  1 verpakking bevat 20 porties.

Gebruik 1 dosis voor de inspanning, ook tijdens een kramp kan dit product gebruikt worden en zorgt het binnen enkele minuten voor verlichting.  Sommige sporters gebruiken deze in hun bidon en drinken ervan tijdens het sporten. Op een rustdag kan je ook 1 dosis gebruiken voor een maaltijd. Bij krampen 's nachts kan het ook voor het slapen gebruikt worden. 

Goed schudden voor gebruik. Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. Na opening op kamertemperatuur bewaren.

Preventief gebruiken

We kunnen niet voldoende benadrukken om preventief te werken. Beter voorkomen dan genezen! Een tekort aan magnesium is niet altijd direct weg te werken. Bij sommige mensen kan dit lang duren dus heb jij last van bovenstaande symptomen van een magnesiumtekort? Contacteer dan je huisarts en bespreek de symptomen.

Advies op maat

Wil jij naast magnesium nog gebruik maken van andere supplementen? Maar weet je niet zo goed wat jij nu nodig hebt ter ondersteuning? Kom langs in onze winkel of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Voedingssupplement vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Niet gebruiken zonder medisch advies tijdens de zwangerschap, vrouwen die borstvoeding geven of als minderjarigen. Plaats van herkomst EU.

Bron 1
Bron 2

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.